برای مقابله با آفت دهان چه باید کرد؟

 شمال نیوز_ سیدجواد سیداحمدی: اگر از آفت دهان مزمن رنج می برید، دیگر نیازی نیست که ما به شما بگوییم این زخم های نامطبوع دهانی چقدر دردناک هستند. و اگر به ندرت مبتلا به آن می شوید به طوری که نمی دانید چرا این موضوع را مطرح کرده ایم، باید واقعاً خود را خوش شانس بدانید. اکثر افراد آفت را با تبخال اشتباه می گیرند اما این تفاوت بزرگی با همدیگر دارند: تبخال مسری است اما آفت نه.

 اگر از آفت دهان مزمن رنج می برید، دیگر نیازی نیست که ما به شما بگوییم این زخم های نامطبوع دهانی چقدر دردناک هستند. و اگر به ندرت مبتلا به آن می شوید به طوری که نمی دانید چرا این موضوع را مطرح کرده ایم، باید واقعاً خود را خوش شانس بدانید.

اکثر افراد آفت را با تبخال اشتباه می گیرند اما این تفاوت بزرگی با همدیگر دارند: تبخال مسری است اما آفت نه.

بعلاوه، به گفته دکتر شیلکی آگاروال، پزشک خانواده در یک گروه پزشکی در واشنگتن، آفت در داخل دهان، خصوصاً در بخش داخلی لب ها و دیواره ای داخلی دهان، شکل می گیرد. آفت ها روی زبان و لثه نیز ایجاد می شوند. 

تفاوت دیگر بین آنها این است که ما می دانیم عامل ایجاد تبخال چیست: ویروس هرپس.

اما ریشه آفت را به سختی می توان ... . بعضی از کارشناسان معتقدند که آفت حاصل ضعف دستگاه ایمنی، سطوح بالای استرس و نبود مواد غذایی خاص همچون آهن و ویتامین B است. با این حال، هیچ کس از این موضوع اطمینان ندارد. 

همین موضوع باعث می شود که آفت برای افرادی که مستعد ان هستند بسیار خسته کننده باشد. گذشته از این ها، وقتی گفته می شود علت شناخته شده نیست، یعنی درمان نیز مشخص نیست. 

خبر خوب این است که به لحاظ سلامت، واقعاً نباید نگران آفت ها باشید مگر اینکه همزمان با آن علائمی همچون خستگی و مشکلات روده ای را نیز تجربه کنید. این ها می توانند نشانه های اختلالات گوارشی و بیماری های خودایمنی همچون بیماری های سلیاک یا بیماری التهاب روده باشند. (نشانه هایی که در صورت بروز باید با پزشک خود مشورت کنید).

به نظر می رسد که بعضی از غذاها همچون شکلاتی، ادویه دار، نمکی و اسیدی آفت ایجاد می کنند. این غذاها می توانند آفت را بدتر نیز بکنند. استفاده از دهانشویه ها یا خمیردندان های حاوی سدیم لوریل سولفات نیز ممکن است واکنش ایجاد کنند. 

در اکثر موارد، آفت فقط یک تا دو هفته طول می کشد. اما اگر آفت شما بیش از این مدت ادامه داشت، ده دنبال کمک باشید. دکتر دیوید ادلبرگ، متخصص داخلی، می گوید: "هر زخمی در دهان که ترمیم نشود باید در ان به دنبال سرطان دهان گشت."

برای التیام موقت، از یک ژل التیام درد دهان مانند Orajel استفاده کنید که حاوی بنزوکائین بی حسی خفیف است. اما اگر این زخم ها درد شدید ایجاد کنند، دکتر ممکن است یک دهانشویه خاص حاوی دگزامتازون برای شما تجویز کند که درد و التهاب را تسکیل می بخشد. به گفته دکتر ادلبرگ، شما می توانید از آب نمک یا جوش شیرین نیز برای بی حس کردن آفت استفاده کنید. 

تمام اینها بر اساس دانسته های پزشکی هستند و احتمالاً در صورتی که این زخم های دهان مرتباً برای شما اتفاق می افتند، اندکی ناراحت کننده باشند. اما ممکن است یک پادزهر نیز وجود داشته بشد که به امتحانش بیارزد. 

آدام گمپبل می گوید از کودکی تا دو سال پیش که رژیم نگرفته بود، دائماً آفت را تجربه می کرد. وی گفت: "من دیدم که روزانه 2000 میلی گرم لیزین، آفت دهان مرا کاملاً برطرف می کند. این می تواند اتفاقی هم بوده باشد و زمان التیام و برطرف شدن آنها فرارسیده بود. باید توضیح داد که این کار یک توصیه پزشکی نیست. بلکه من می خواستم یافته خود را مطرح کنم تا دیگران بتوانند در مورد آن با پزشک خانواده خود مشورت کنند."

بر اساس مدارک موجود، هیچ دکتر و پژوهشگری با این پیشنهاد که لیزین می تواند در پیشگیری از آفت مفید باشد، کملاً موافق نیست. 

اما مایک راسل، دکترای تغذیه، می گوید که مصرف 2000 میلی گرم لیزین—آمینواسیدی که در تمام غذاهای روزانه یافت می شود-- در روز می تواند بی خطر باشد. 

ایده استفاده از لیزین از پژوهشی حاصل می شود که نشان می دهد این ماده می تواند از رشد سریع تبخال جلوگیری کند. کمپبل می گوید: "من متوجه شدم که فرق می کنند اما با توجه به اینکه ظاهراً بی خطر بوده و این که سایر اقدامات پیشگیرانه در مورد من کارگر نیفتادند، به هر طریقی امتحان کردم. وقتی واقعاً در معرض استرس قرار دارم یا بیمار هستم، به نظرم می رسد بسیار بیشتر مستعد آفت می شوم. بنابراین، در آن زمانها در مورد تأمین لیزین هشیارتر می شوم. در مورد من، این ماده اثربخش است."

هشدار: قبل از آغاز هر گونه رژیم مکمل، با دکتر خود صحبت کرده و مطمئن شوید که هیچ شرایط یا دارویی ندارید که بتواند تأثیر منفی داشته باشد.  

 سیدجواد احمدی -شمال نیوز

چه عینکی بخریم؟

اگر به سلامتی اهمیت می دهید

اگر سقف خواسته هایتان سلامت چشمانتان است و به حسن ظاهر کاری ندارید، باید از وجود حدود 12-10 تا تراول چک 50 هزارتومانی در جیب یا حساب بانکی تان اطمینان حاصل کنید و بعد وارد مغازه شوی. این دسته از عینک ها تقریبا در اکثر عینک آفتابی فروشی ها موجود هستند و نیاز به گشت و گذار زیادی ندارید اما خصوصیت شان چیست؟

 

اورجینالیتی: سخت می شود شناسنامه دارشان را پیدا کرد اما اکثر عینک سازی های معتبر گارانتی های خاص خودشان را همراه با عینک ارائه می کنند و از یک هفته تا یک سال بنا به مشکلی که برای آن پیش بیاید، اصلاح یا تعویض عینک را تضمین می کنند.

عدسی: همه شان باید یووی 400 باشند تا بالای 98 درصد نورهای مزاحم مرئی را دفع کنند.

زیبایی: هر چند که به لحاظ راحتی و طراحی به پای طبقه بالاترشان نمی رسند اما دررنگ و فرم به قدری متفاوت هستند که سلیقه تان تامین شود.

مایه دار هستید

 

اگر از آن دسته آدم هایی هستید که صبح به صبح خاویار صبحانه تان را مادرجان می گذارد در دهان مبارکتان و غروب به غروب با لامبورگینی می روید دور دور و خلاصه پور خودتان یا احتمالا پدرتان از پارو بالا می رود، عجیب نیست که بخواهید برای یک عینک آفتابی به ظاهر ناقابل، چند میلیون تومانی هزینه کنید. به شما پیشاپیش تبریک می گوییم چرا که می توانید هیجان انگیزترین انتخاب را داشته باشید. همه برندهای معروف قبل از هر کسی به شما و ایده آل هایتان فکر کرده اند و عینک هایی تولید کرده اند که حاضر شوید 9-8 میلیونی به تومان بپردازید.

اورجینالیتی: باید مطمئن باشید که اصل اصل جنس در دستتان است. چطور؟ شناسنامه و کد عینک را از فروشنده بخواهید تا سرتان کلاه نرود. اگر از مجاری قانونی وارد شده باشد و تقلبی یا چینی نباشد صحتش از روی شناسنامه قابل پیگیری است.

 

 

عدسی: لنز یا همان عدسی 400uv، جذب 100 درصدی امواج نورهای مرئی و مزاحم، پلاریزه بودن و ضد خش و نشکن بودن و رعایت تمام نکات فنی برای سلامتی چشم، کف کف آپشن های پیش روی شما در این عینک هاست.

ارگونومی: اما بعد از لنز، رعایت ارگونومی و راحتی عینک در فریم مهمترین نکته است. داشتن فریم های قابل انعطاف و سبک و ثابت ماندن روی بینی و صورت برای مدت های طولانی، اذیت نشدن بینی به وسیله پل فریم، دوام و استحکام جنس به کار رفته و هماهنگی کامل دسته ها با گوش و وارد نشدن فشار به گوش ها را باید در این مرحله بسنجید.

زیبایی: فرم عدسی ها، فریم ها و رنگشان در این طبقه همه به طور محسوسی با سایر عینک ها فرق می کند و اصالتشان را وقتی به صورت می زنید، به رخ می کشند اما اگر سخت پسند هستید یا طرفدار مد شرکت های پیشنهاد مناسب شما را دارند.

ارزش افزوده طور: رقابت البته در همین جا تمام نمی شود. مثلا ممکن است شما دلتان بخواهد سواروسکی یک سنگ جواهر هم گوشه بالای سمت راست فریم عینکتان بگذارد تا آن را با نگین انگشترتان ست کنید. هیچ نگران نباشید، این اتفاق حتما می افتد، فقط باید 3-2 میلیون تومانی بیشتر از همان مدل بدون سنگ دست به جیب شوید.

 

اگر برندباز هستید؟

دانشجو هستید با کار پاره وقت. اگر بخواهید یک عینک اصل بخرید، باید از الان تا خود پاییز صبر کنید تا پس اندازتان به 700 هزار تومان برسد. خدا خیر بدهد کشور دوست و ناهمسایه چین که این بار هم دانشجویان ایرانی را تنها نگذاشته است و کاری کرده که شما هم با 150-100 هزار تومان ناقابل عینک دار شوید.

اورجینالیتی: خودتان که می دانید اصل نیست، بقیه هم که از شما شناسنامه نمی خواهند اما واقعیت این است که تشخیص اصل نبودنشان برای خود عینک سازان باتجربه هم کار خیلی سختی است پس اصلا نگران مردم نباشید.

عدسی: خود فروشنده ها می گویند کیفیت متوسط اکثرا 150 یووی تا 200 یووی را پوشش می دهند. پلاریزه بودن یک آپشن اضافی است که چند 10 هزار تومانی قیمت را بالا و پایین می کند.

زیبایی: در طرح و رنگ به قدر کافی متنوعند.

 

اگر تنوع طلب هستید

احتمال زیاد دختر خانم هستید با مدل به مدل مانتوهای تابستانه گل گلی و رنگارنگ و کسی دو روز پشت سر هم مدل قیافه و شال و روسری تان را یک جور ندیده است. حالا چطور شش ماه یک عینک به چشم بزنید؟ اصلا امکان ندارد. عینک با لنز سبز را نمی شود با مانتو بنفش و شال چروک زرد ست کرد. پس بی خیال برند بودن شوید و با 100 هزار تومان بروید به دل بازار و با چهار، پنج عینک با رنگ و طرح متفاوت برگردید. خصوصا اگر بیشتر مدت روز را در فضای بسته به سر می برید یا می توانید برای جلوگیری از نور مرئی آفتاب یک نقاب با کلاه و سایه بان هم روی سرتان بگذارید تا هم سلامتی چشمتان آنقدرها به خطر نیفتد، هم به تنوع طلبی تان پاسخ درست داده باشید.

 

اورجینالیتی: بی خیال! همین که با این پول کم، روی دسته عینک یک برند معروف خودنمایی می کند برایتان کافی باشد.

عدسی: واقعیتش این است که به دلیل دودی بودن و فیلتر نداشتن برای چشم مفید که نیستند هیچ، مضر هم هستند. مردمک عدسی را باز می کنند و باعث ورود اشعه های فرابنفش می شوند. فقط به ظاهر، نور اذیت تان نمی کند.

زیبایی: اکثرا طرح های پاپ تر با پترن های متفاوت و رنگی دارند. به سلیقه کاربرانشان نزدیک است.

این همه تنوع صرفا برای سلیقه های مختلف است؟

زیر این رنگین کمون هفت رنگ

 

اگر می خواهید لب مطلب را برایتان بگوییم، بدانید و آگاه باشید که عینک های «دودی» رنگ به خاطر کلاسیک بودنشان همیشه پرطرفدار هستند اما اگر مُدرو هستید و می خواهید از موج این روزهای بازار پیروی کنید، خبر داشته باشید که «سبز لجنی» محبوب آقا پسرهاست و «قهوه ای روشن» انتخاب دختر خانم ها.

 

اما از نظر چشم پزشکان انتخاب اولتان باید خاکستری باشد و بعد قهوه ای تیره. عدسی های آبی به هیچ عنوان پیشنهاد نمی شوند. هر چند که تنوع رنگ ها به قدری زیاد شده است که همه سلیقه را مبنای انتخابشان قرار می دهند اما اگر شغل ویژه ای دارید یا در مکان های خاصی رفت و آمد می کنید باید به رنگ عینک فراتر از زیبایی نگاه کنید. رانندگی، دوچرخه سواری، اسکی، شکار، گلف بازی کردن و ... هر کدام رنگ ویژه ای می طلبند.

خاکستری: این عینک ها شدت نور را در تمامی رنگ ها به طور یکسان کم می کنند و کمترین اختلال را در دید رنگی ما ایجاد می کنند.

 

چه کاری؟

رانندگی، کارهای روزمره

زرد و طلایی: بخش آبی طیف را جذب می کنند، پس هنگام استفاده از آنها اشیاء را با وضوح بیشتری خواهید دید. از آنجایی که این عینک باعث ایجاد تغییر در رنگ اشیاء می شود، استفاده از آنها در مواردی که به تشخیص رنگ صحیح احتیاج دارید، مناسب نیست.

 

چه کاری؟

اسکی، برای رانندگی در شب، هوای ابری و مه آلود و ورزش هایی مثل بدمینتون و بکستبال

قهوه ای و کهربایی: نورهای مرئی نزدیک به آبی و بنفش باعث آب مروارید می شوند. این لنزها هم آبی را جذب می کنند، در نتیجه تاثیر دو برابر در سلامتی چشم دارد. وضوح و تمایز تصویر را هم بهتر می کند.

 

چه کاری؟

دویدن، دوچرخه سواری و رانندگی، صیادان، خلبانان، قایقرانان

سبز: این رنگ، بخشی از نور آبی را فیلتر کرده و درخشندگی سطوح را کاهش می دهد چون رنگ سبز بهترین تفکیک کنندگی تصاویر و بیشترین دقت را در میان لنزهای رنگی دارد، بیشترین تیزبینی به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد.

قرمز و ارغوانی: تمام طیف های آبی و سبز را جذب می کنند.

 

چه کاری؟

این عینک ها بیشتر برای شکار، اسکی روی آب و فعالیت هایی مناسب هستند که در محیط های آبی یا سبز انجام می شود.

آبی: بیشترین نور آبی را از خود عبور می دهند چون نور آبی برای کارهای روزمره یا طولانی مدت توصیه نمی شود.

 

چه کاری؟

گلف و تنیس یا نشانه گیری به سوی هدف های سبزرنگ/81

استتار يوز پلنگ ايراني/عكس



364

آمازون-زیباییها/تصاوير

آمازون،جنگل بسیار بزرگ و اعجاب برانگیزی در شمال آمریکای جنوبی است.این منطقهٔ جنگلی که رودخانهٔ آمازون نیز از میان آن می‌گذرد بخش‌هایی از کشورهای برزیل، اکوادور، گویان، کلمبیا، ونزوئلا، بولیوی، پرو و سورینام را در برمی‌گیرد.جنگل آمازون نامزد قرار گرفتن در فهرست عجایب هفتگانه جدیداست.
بومیانی که در این مناطق زندگی می کنند از نژادهای مختلفی هستند که گاه برای زنده ماندن و تصاحب زمین، به شیوه قرن‌ها پیش با یکدیگر درگیر شده و می جنگند. در این میان هنوز هم انسان‌هایی یافت می شوند که به شیوه هزاران سال پیش خود را استتار می کنند و کمتر اطلاعی از فن آوری های روز دارند. آنها به شیوه های بسیار سنتی غذا و دارو تهیّه می کنند.318
 
 

 

فواید شگفت انگیز چای سبز

آسانNGO:چای سبز نوعی چای است که از جوانه‌ها و گلبرگهای تازه گیاه چای به دست می‌آید. در فرایند تولید این چای اکسایش بسیار کم صورت می‌پذیرد. چای سبز انواع مختلفی همچون چینی و ژاپنی دارد. نوع ژاپنی آن به "اوچا" معروف است.

چای سبز را بدلیل داشتن موادی مانند کاتچین ضدسرطان و آنتی‌اکسیدان دارای خواص دارویی مفید می‌دانند، که نسبت به فواید و مضرات چای سبزآنتی‌اکسیدان‌های معروفی چون ویتامین‌های C و E بسیار قوی‌تر عمل می‌کند. (میزان کمتری کافئین دارد۲۰ تا ۳۰، و کمتر مضر است).
به تازگی علاوه بر مردم چین، چای سبز در بسیاری از کشورهای جهان طرفداران فراوانی یافته‌است. دلیل اصلی این استقبال، آشنایی مردم دیگر کشورها با خواص درمانی این نوع نوشیدنی است.
هرچند در مواردی توصیه و پیشنهاد مردم به یکدیگر عامل اصلی مصرف برخی مواد غذایی یا نوشیدنی‌ها است. اما در مورد چای سبز علاوه بر توصیه دهان به دهان، پژوهشگران نیز خواص دارویی آن را تایید کرده‌اند. نوشیدن روزانه ۳ تا ۴ فنجان چای سبز، مانع از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها می‌شود. فهرست چند مورد از دلایل اصلی مصرف چای سبز از دیدگاه پژوهشگران به این شرح است:

فواید چای سبز:

چای سبز و سرطان؛

نوشیدن چای سبز را عاملی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان می‌دانند، چرا که میزان آنتی اکسیدان‌های موجود در آن ۱۰۰ برابر تاثیرگذارتر از ویتامین C و ۲۵ برابر تاثیرگذارتر از ویتامین E است. (توجه کنیم که ویتامین C و E به عنوان دو آنتی اکسیدان مهم مطرح هستند). به این ترتیب با نوشیدن چای سبز و دریافت آنتی اکسیدان، بدن در مقابل ابتلا به سرطان مصون می‌شود.

چای سبز و بیماری‌های قلبی؛

با مصرف چای سبز کلسترول خون به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد. به این ترتیب می‌توان با نوشیدن چای سبز میزان کلسترول خون، یکی از شاخص‌های مهم ابتلا به بیماری‌های قلبی، را کاهش داد. پژوهشگران معتقدند حتی پس از سکته قلبی نیز نوشیدن چای سبز باعث ترمیم سلول‌های آسیب دیده رگ‌ها و قلب شده و روند ترمیم سلول‌ها را تسریع می‌کند. نوشیدن روزانه حداقل ۳ فنجان چای سبز به بیماران قلبی توصیه می‌شود.

چای سبز و جوانی؛

چای سبز را به عنوان داروی ضدپیری (Anti - Aging) می‌شناسند. دلیل اصلی آن وجود میزان قابل توجهی آنتی اکسیدان به ویژه آنتی اکسیدان‌های موثر در حفظ شادابی و جوانی موجود در چای سبز است. آنتی اکسیدان‌ها یکی از شاخص ترین عوامل برای حفظ سلامتی و شادابی سلول‌های بدن، با به تعویق انداختن شروع روند پیری سلول‌ها هستند.

کاهش وزن و چای سبز؛

با نوشیدن چای سبز، متابولیسم (سوخت و ساز) چربی‌های بدن تسریع می‌شود و به این ترتیب چربی اضافی در بدن ذخیره نمی‌شود. پژوهش‌ها نشان می‌دهد نوشیدن روزانه سه فنجان چای سبز می‌تواند تا ۷۰ کالری انرژی، ناشی از سوخت چربی‌ها ایجاد کند. پوست و چای سبز؛ آنتی اکسیدان‌های موجود در چای سبز، سلول‌های پوست را در مقابل آسیب‌ها به ویژه رادیکال‌های آزاد، یکی از عوامل ایجاد سرطان و افتادگی و آسیب به پوست، محافظت می‌کند. به این ترتیب چای سبز مانع از بروز سرطان، افتادگی و چروک خوردن پوست به ویژه پوست صورت می‌شود.

چای سبز و ورم مفاصل؛

پژوهشگران چای سبز را به عنوان دارویی برای کاهش خطر ابتلا به ورم مفاصل، ناشی از روماتیسم معرفی می‌کنند. این تاثیر با توقف فعالیت آنزیم‌های تخریب کننده و تحلیل برنده غضروف مفاصل ایجاد می‌شود.

استخوان‌ها و چای سبز؛

درصد بالای فلوراید چای سبز، عمده ترین دلیل تاثیر مثبت آن بر استخوان‌ها است. به این ترتیب درصد بالای فلوراید در چای سبز می‌تواند استخوان‌ها و دندان‌ها را در مقابل آسیب به ویژه پوسیدگی و پوکی محافظت کند.

کلسترول و چای سبز؛

یکی دیگر از اثرات مثبت چای سبز، کاهش قابل توجه میزان کلسترول خون است. به ویژه آنکه چای سبز باعث کاهش میزان کلسترول بد و افزایش میزان کلسترول خوب می‌شود. این تاثیر نه تنها میزان کلسترول بدن را در حد متعادل نگه داشته و میزان کلسترول خوب را افزایش می‌دهد، بلکه مانع از بروز سکته قلبی و سایر بیماری‌های قلبی - عروقی می‌شود.

ذخیره گلوکز و چای سبز؛

چای سبز مانع از ذخیره گلوکز در سلول‌های چربی می‌شود. به این ترتیب می‌توان از نوشیدن چای سبز، کنترل میزان مصرف کربوهیدرات‌ها (قندها) و ورزش مداوم، به عنوان مثلثی برای حفظ سلامتی و تناسب اندام‌ها نام برد.

رژیم غذایی و چای سبز؛

با نوشیدن چای سبز میزان متابولیسم چربی‌ها و هیدرات کربن افزایش می‌یابد. به این ترتیب میزان قند خون و چربی‌ها همواره در حد متعادلی خواهد بود. تعادل این دو شاخص بدن را با ازدیاد یا کمبود چربی و هیدرات کربن روبه رو نمی‌کند.

آلزایمر و چای سبز؛

چای سبز فعالیت سلول‌های مغز به ویژه بخش‌های مربوط به حافظه را تقویت و تحریک می‌کند. از طرفی چای سبز باعث کاهش میزان «استیل کولین» در سلول‌های مغز و با این حرکت مانع از تخریب سلول‌های مغز و بروز بیماری آلزایمر می‌شود.

پارکینسون و چای سبز؛

آنتی اکسیدان‌های موجود در چای سبز مانع از تخریب سلول‌های مغز، که عامل اصلی بروز بیماری پارکینسون است، می‌شوند. به عبارتی آنتی اکسیدان‌های چای سبز با به تعویق انداختن قرار گرفتن سلول‌های مغز در فاز پیری و فرسودگی مانع از ابتلا به پارکینسون می‌شوند.

بیماری‌های کبدی و چای سبز؛

نوشیدن چای سبز باعث از بین رفتن رادیکال‌های آزاد ایجاد شده توسط چربی‌های موجود در کبد می‌شود. این عملکرد مثبت، مانع از بروز بیماری‌های کبدی به ویژه سرطان کبد می‌شود.

فشار خون و چای سبز؛

می‌دانیم که یکی از مهم ترین علل بروز فشار خون بالا، تغییر در ساختار دیواره سرخرگ‌ها است. چای سبز با کنترل عملکرد و محافظت از ساختار دیواره رگ‌ها، مانع از بروز فشار خون بالا می‌شود.

مسمومیت غذایی و چای سبز؛

کاتچین موجود در چای سبز باعث از بین بردن باکتری‌های مولد مسمومیت غذایی یا سم تولید شده توسط این باکتری‌ها می‌شود.

چای سبز و قند خون؛

با افزایش سن میزان قند خون بالا می‌رود اما پلی فنل‌ها و پلی ساکاریدهای موجود در چای سبز باعث کاهش قند خون می‌شود. اگرچه برخی پژوهشگران نوشیدن چای سبز را به افراد مسن توصیه می‌کنند اما برخی دیگر معتقدند نوشیدن چای سبز در جوانی باعث کنترل میزان قند خون، پیش از رسیدن به سن کهولت می‌شود.

سیستم ایمنی و چای سبز؛

ویتامین Cموجود در چای سبز با تقویت سیستم ایمنی بدن، بدن را در مقابل بیماری‌های مختلف به ویژه بیماری‌های فصلی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا در زمستان، اسهال و استفراغ در فصل تابستان و حساسیت‌های فصل پاییز، مقاوم می‌کند. در چین باستان برای افرادی که دائماً بیمار بودند، چای سبز تجویز می‌کردند.

آسم و چای سبز؛

تئوفیلین موجود در چای سبز در حکم داروی مخدری است که باعث آرامش و رفع التهاب و حساسیت دستگاه تنفس (بافت‌های آسیب دیده) می‌شود. از این رو نوشیدن چای سبز برای افراد مبتلا به آسم یا افرادی که به دلیل مشاغل ویژه یی که دارند (مثل کارگران کارخانه‌های سیمان) یا در مناطق خاصی زندگی می‌کنند (ساکنان مناطق سردسیر) توصیه می‌شود.

چای سبز و تورم و عفونت گوش؛

نوشیدن چای سبز نه تنها گوش را در برابر عفونت و تورم محافظت می‌کند، بلکه در صورت بروز این مشکل، نم دار کردن پارچه تمیزی با چای سبز و سپس تمیز کردن گوش با آن می‌تواند تا حدی از تورم و عفونت بکاهد.

تبخال و چای سبز؛

تبخال مشکلی است که عاملی ویروسی دارد اما با چای سبز می‌توان بهبود آن را تسریع کرد. به این ترتیب که اگر محل مورد نظر را با چای سبز مرطوب کرده و صبر کنیم تا خشک شود و این عمل را سه بار در روز تکرار کنیم، روند بهبودی و رفع محل زخم تسریع می‌شود.

چای سبز و مشکلات دهان و دندان؛

چای سبز بسیاری از عوامل بیماری زا که بر سلامت دهان و دندان تاثیر منفی دارد را از بین می‌برد. به این ترتیب می‌توان نوشیدن چای سبز را مکملی برای سلامت دهان و دندان دانست. علاوه بر این چای سبز با از بین بردن باکتری‌های نامناسب محوطه دهان، بوی بد دهان و تنفس بد بو را نیز مرتفع می‌کند. در چین باستان از چای سبز به عنوان داروی خوشبوکننده دهان، پیش از حضور در مراسم رسمی و میهمانی‌ها استفاده می‌کردند.

استرس و چای سبز؛

ترکیبی موسوم به «ال تیانین» موجود در چای سبز که نوعی اسید آمینه است، خاصیت آرام بخشی داشته و می‌تواند حالت تنش، افسردگی و استرس و هیجان را از بین ببرد.

حساسیت و چای سبز؛

اپی گالوکاتچین گالات (EGCG) ترکیب ضدحساسیتی است که به وفور در چای سبز وجود دارد. این ترکیب با تاثیر بر سیستم ایمنی بدن، بدن را در مقابل حساسیت‌ها مقاوم می‌کند.

ایدز و چای سبز؛

پژوهشگران ژاپنی با بررسی ترکیبات موجود در چای سبز دریافتند ترکیب اپی گالوکاتچین گالات (EGCG) با عملکردی عایق مانند مانع از اتصال ویروس HIV روی سلول‌های سیستم ایمنی بدن و ایجاد ضعف در سیستم ایمنی بدن می‌شوند. به عبارتی نوشیدن چای سبز را می‌توان به عنوان عامل مکملی برای جلوگیری از ابتلا به ایدز (AIDS) با عایق کردن سلول‌های سیستم ایمنی بدن دانست. در نهایت اینکه به دلیل خواص فراوان چای سبز، اکنون آن را در بسیاری از کشورهای جهان، نه به عنوان یک نوشیدنی که به عنوان یک داروی گیاهی شناخته و نوشیدن روزانه آن را توصیه می‌کنند.



فواید و مضرات چای سبز



مضرات چای سبز


به خاطر داشتن کافئین، جلوگیری از جذب مواد معدنی مخصوصا آهن می‌کند. خانم‌های باردار، شیرده و افرادی که ناراحتی اعصاب دارند و آنهایی که ضربان قلبشان نامنظم است، بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنند. مصرف این چای همچون چای سیاه به همراه غذا جذب روی، آهن و کلسیم را کاهش می‌دهد. زیاده روی در مصرف این چای می‌تواند باعث دفع زیاد آب از بدن و خشکی مدفوع و یبوست شود.


طرز تهیه

برای تازه و معطر ماندن چای سبز بهتر است آن را در ظرفی تیره بریزید و در محلی تاریک و به دور از نور و رطوبت نگهداری کنید. برای هر نفر ۱ قاشق مرباخوری چای سبز را در قوری ریخته و به ازای هر یک قاشق، ۱ لیوان آب داغ با دمای ۸۰ تا ۸۵ درجه به آن اضافه کرده و درب قوری را به مدت ۷ تا ۸ دقیقه بگذارید. سپس آن را بنوشید. چای سبز مانند چای سیاه نیازی به دم کردن روی حرارت ندارد.

توجه: از دم کردن چای سبز در قوری استیل اکیداً خودداری شود، زیرا چای سبز به خاطر مقدار قابل توجهی تانن با آهن قوری استیل رسوب می‌دهد.401

زیست بوم

New layer...

خواب راحت/چگونه می توان راحت به خواب رفت؟

آسان: نصفه شب از خواب می‌پرید، نگاهی به ساعت می‌اندازید و می‌بینید که ساعت سه بامداد است و هنوز چند ساعتی وقت دارید که بخوابید. مشکل اینجاست که خوابتان نمی‌برد. راه حل چیست؟ در زیر هفت استراتژی برای اینکه به سرعت به خواب بروید آورده شده است:

تا حد امکان لامپی را روشن نکنید 
در مسیرتان به دستشویی همۀ لامپها را روشن نکنید. دکتر کریستوفر وینتر، مدیر مرکز درمانی اختلالات خواب مارتا، می‌گوید: "نور تحریک کننده است، چرا که مغز و بدن ما هر نوع نوری را چه نور خورشید باشید یا لامپ، علامتی برای هوشیاری تعبیر می‌کند." در نتیجه باید تلاش کنید تا از قرار گرفتن در معرض نور اجتناب کرده و تنها لامپهایی را که کاملاً ضروری هستند را روشن کنید. اگر می‌توانید راهتان را در تاریکی پیدا کنید که چه بهتر، اما اگر به نور نیاز دارید روشن کردن یک لامپ کوچک برای مدت کم اشکال چندانی ندارد.

وینتر می‌گوید: "هر چه نور درخشان تر باشد و هر چه بیشتر در معرض آن قرار بگیرید، هوشیارتر می‌شوید."

بخوانید تا چشمهایتان خسته شود 
یادتان هست که در دوران مدرسه بیدار ماندن موقع انجام دادن مشقهایتان چقدر سخت بود؟ از تجربیات دوران دانشگاه استفاده کنید: اگر خوابتان نمی‌برد، مجله یا کتابی که در نزدیکی تختتان است را بردارید و بخوانید. اما سعی کنید کتاب هیجان انگیز و پرکششی را انتخاب نکنید، چرا که به جای اینکه موجب آرام شدنتان شود، بیشتر تحریک و هوشیارتان می‌کند. باز هم سعی کنید که از حداقل نور استفاده کنید. دکتر وینتر توصیه می‌کند که برای اینکار از لامپ‌های کوچکی که به کتاب وصل می‌شود استفاده کنید.

از مغزتان کار بکشید 
اگر می‌خواهید به جای غلت زدن در جایتان، خود را به چیزی مشغول کنید، بی خیال گوشی، تبلت یا تلویزیون شوید. وینتر می‌گوید: "وسایل اکترونیک نور منتشر می‌کنند که شما را بیدار نگه می‌دارد، به خصوص دستگاه‌هایی که مجبور هستید نزدیک به صورتتان نگاه دارید؛ همچون موبایل." در عوض یک ورزش ذهنی انجام دهید: مثلاً دوچرخه سواران قدم به قدم آماده سازی دوچرخه را برای دوچرخه‌سواری تصور کنند.

به پشت دراز بکشید 
یا به بغل یا شکم- هر حالتی که خودتان ترجیح می‌دهید. فقط نباید غلت بزنید یا اینور و آن ور بروید. دکتر وینتر می‌گوید که اگر برای مدت طولانی بایستید یا بنشینید، بدنتان به احتمال زیاد آن را دلیلی برای بیدار ماندن تعبیر می‌کند. اگر میخواهید هنگام بیداری خودتان را مشغول کنید، حتماً کار را در حالت درازکش انجام دهید.

چیزی نخورید 
ممکن است فکر کنید خوردن یک لقمه به برگشتتان به خواب کمک می‌کنید، اما در واقع این خوردن خوراکی در نیمۀ شب احتمال این را که بتوانید دوباره به خواب بروید را کاهش می‌دهد. در واقع خوردن یک اسنک در میانۀ خواب می‌تواند موجب اختلالات بیشتر در خواب شود.

وینتر می‌گوید: "با این کار، یعنی خوردن اسنک در نیمه‌های شب و زمان‌هایی از خواب می‌پرید، به راحتی مغزتان را شرطی می‌کنید که در آن هنگام از شب برای غذا بیدارتان کند." اگر خیلی گرسنه تان است یک چیزی بخورید، اما تا جای که امکان دارد از ارادۀتان کمک بگیرید در مقابل وسوسه‌های شکمتان مقاومت کنید.

ریلکس‌سازی پیشرونده را امتحان کنید 
ریلکس‌سازی پیشرونده روشی است که پزشکان برای کاهش انقباض عضله‌‌ای ابداع کرده‌اند که از طریق تمرکز نوبتی بر گروه مشخصی از عضلات حاصل می‌شود.

وینتر می‌گوید: "ریلکس کردن بدن می‌تواند ذهنتان را هم ریلکس کند." انقباض عضله این پیام را به مغز می‌رساند که باید هوشیار باشد. در مقابل کاهش استرس در عضلات به صورت خودآگاه، این پیام را به مغز می‌دهد که وقت خواب است. برای انجام این روش، همزمان که نفس عمیق می‌کشید ابتدا از بزرگترین گروه‌های عضلات – همچون ران‌ها و کمر شروع کنید- تا به تدریج به عضلات کوچکتر در دستها و صورت برسید.

سعی نکنید که خوابی را که از دست داده‌اید جبران کنید
اگر به علت کمبود استراحت شدیداً خسته‌اید، نباید روز بعد بخوابید یا چرت بزنید. دکتر وینتر می‌گوید: "لازم است که مغزتان را تنبیه کنید تا موجب عدم تکرار این اتفاق شود."381

عجیب‌ترین درختان قدیمی دنیا +تصاویر

مجله مهر: خانم عکاسی به نام «بِث مون» طی ۱۴ سال در جستجوی بزرگ‌ترین، مسن‌ترین و نادرترین درختان جهان، به تمام قاره‌ها سفر کرده است.

«بِث مون» در جستجوی خود به ده کوره‌ها، مناطق حفاظت شده، مناطق با تملک خصوصی و خلاصه هر کجا که احتمال یافتن چنین گیاهانی بوده، سر زده است.

وی در کتاب جدیدش به نام "درختان کهن: پرتره‌هایی از زمان"، عکس‌های سیاه و سفید بی نظیری منتشر کرده که نمونه‌ای از آن‌ها را در ادامه می‌بینید:/271



درختان قدیمی

درختان قدیمی

درختان قدیمی

درختان قدیمی

درختان قدیمی

درختان قدیمی

درختان قدیمی

درختان قدیمی

درختان قدیمی

درختان قدیمی

دوره آموزشی یوزپلنگ برای فرزندان:چگونه آهو شکار کنیم (عکس)

یوزپلنگ ها مانند دیگر گربه سانان گرچه شکار کردن در خونشان است اما برای تبدیل شدن به یک شکارچی قابل از کودکی شکار کردن را از مادر خود می آموزند؛ آموزشی که معمولا با اسیر شدن یک طعمه بی نوا همراه است.

به گزارش فرارو، یوزپلنگ‌ها معمولا از ۴ ماهگی در کنار مادر خود به شکار می‌روند و شکار کردن را از او می‌آموزند. ماه های نخست آموزش معمولا به مشاهده کمین کردن و روش به دام انداختن شکار می گذرد و هرچه یوزها بالغ تر می شوند مراحل عملی بیشتر می‌شود. در مراحل پایانی دوره آموزشی، معمولا مادر با به دام انداختن یک طعمه آن‌ها را در اختیار فرزندانش می‌گذارد تا آنها چگونگی کشتن و تکه تکه کردن شکار در مرحله پایانی را بیاموزند.

"آلیسون بوتیگیگ" عکاس فنلاندی حیات وحش که چندی پیش برای عکاسی به منطقه حفاظت شده "ماسایی مارا" در کنیا رفته بود با چنین صحنه ای مواجه شد. او که برای ساعت ها یک چیتای ماده و توله هایش را زیر نظر گرفته بود قصد داشت از لحظه شکار آنها عکاسی کند که با پدیده غیرمنتظره ای روبرو شد. خانم آلیسون نوشته کمین و حمله یوزپلنگ ماده خیلی سریع نتیجه می دهد و آهوی جوان در دام می افتد اما با کمال تعجب او شکار را نمی کشد.

لحظاتی پس از به دام افتادن شکار، مادر صبر می کند تا همه فرزندانش جمع شوند و احتمالا نحوه درست کشتن شکار را از نزدیک ببینند و امتحان کنند. عکاس گفته این لحظات برایش بسیار غم انگیز بوده چون برای دقایقی آهوی وحشت زده در محاصره یوزپلنگ‌ها به یک وسیله کمک آموزشی تبدیل شده و کاری از دستش بر نمی‌آمده است.208

دوره آموزشی یوزپلنگ برای فرزندان:چطور آهو شکار کنیم (عکس)

 

دوره آموزشی یوزپلنگ برای فرزندان:چطور آهو شکار کنیم (عکس)

 

دوره آموزشی یوزپلنگ برای فرزندان:چطور آهو شکار کنیم (عکس)

 

دوره آموزشی یوزپلنگ برای فرزندان:چطور آهو شکار کنیم (عکس)

 

دوره آموزشی یوزپلنگ برای فرزندان:چطور آهو شکار کنیم (عکس)

 

دوره آموزشی یوزپلنگ برای فرزندان:چطور آهو شکار کنیم (عکس)

 

دوره آموزشی یوزپلنگ برای فرزندان:چطور آهو شکار کنیم (عکس)

 

 




ويتامين هاي پوست

براي داشتن يك پوست سالم و شفاف

 

بعضي حقايق درباره ويتامين ها و پوست

1- كمبود ويتامين ها مي تواند سبب مردن سلول هاي پوست شود و اگر ويتامين هاي مورد نياز پوست به آن نرسد لكه لكه و تيره مي شود.

2- تحقيقات مختلف نشان داده است كه تعداد معيني از ويتامين ها و مواد معدني اگر جذب بدن شوند بر ظاهر و زيبايي پوست تاثير مثبت مي گذارند همچنين اين ويتامين ها به سلامت عمومي بدن كمك مي كند.

3- تحقيقات نشان داده است كه رابطه اي مستقيم و قوي بين تغذيه و سلامت پوست وجود دارد.

4- ويتامين ها را بايد به صورت روزانه مصرف كنيد. براي اين منظور مي توانيد از مولتي ويتامين استفاده كنيد. البته بهتر است نياز بدن خود را با خوردن ميوه و سبزيجات تازه كه غني از ويتامين ها و مواد معدني هستند تامين كنيد. و به جاي اينكه مقدار زيادي از يك ميوه ميل نماييد بهتر است به اندازه كافي از ميوه هاي مختلف استفاده كنيد.

5- بيشتر مردمي كه سالم به نظر مي رسند دچار كمبود ويتامين و مواد معدني هستند.

براي پيدا كردن بهترين روش مراقبت از پوست خود با توجه به نوع و شرايط پوستتان و علم به نقش هر ويتامين مي توانيد بهتر تغذيه خود را كنترل كنيد تا پوستي شاداب، شفاف و زيبا داشته باشيد.

حال به معرفي انواع مختلف ويتامين هاي موثر در سلامت پوست و نقش و همينطور منابع آنها مي پردازيم:

ويتامين A

ویتامین “A” برای برطرف کردن چین و چروک مفید است و در کل، بهترین ویتامین برای مبارزه با آثار کهولت سن در پوست ، محسوب می شود .

مشتقات ویتامین “A” که معمولا” با نام رتینوئیدها شناخته می شوند ، چین چروکها را کاهش می دهند ، لکه های قهوه ای را کم رنگ می کنند و پوست های زبر را نرم می کنند بنابراین کسانی که می خواهند پوست جوانتری داشته باشند باید از این ویتامین استفاده کنند.

اين ويتامين براي رشد طبيعي، تكثير و بازسازي سلول هاي پوست لازم است. همچنين در سلامت گلبول هاي قرمز خوني و سيستم ايمني بدن نقش حياتي بازي مي كند و آنتي اكسيدان هم هست.

اين ويتامين رنگ پوست را بهبود مي بخشد عمق گرفتن خطوط صورت را كند مي كند. انعطاف پذيري پوست را زياد مي كند و همينطور در داروهاي درماني جوش به كار مي رود و مي تواند پوست را براي احياء سلول هاي جديد تحريك كند.

بهترين منابع غذايي ویتامینA : زرده تخم مرغ، شير و ساير محصولات لبني، جگر و روغن ماهي و هویج یا زردک

ويتامين B

اين ويتامين  براي سوخت ساز پروتئين عملكرد سيستم ايمني، ساخت هورمون لازم است و عملكرد سيستم وريدي را بهبود مي بخشد. ویتامین ” B۳ ” برای کاهش قرمزی پوست مفید است .

اين ويتامين تراوش چربي پوست را تنظيم مي كند و مانع از چرب شدن بيش از حد پوست مي شود. تمايل پوست به لكه دار شدن را كاهش مي دهد، از زبر و خشن شدن پوست جلوگيري مي كند و مي تواند در تشكيل كلاژن موثر باشد.

بهترين منابع براي ويتامينB :گوشت مرغ، ماهي، حبوبات كامل، دانه هاي خشك شده، موز، گوشت

ويتامين C

ويتامين C در اليام زخم ها و كبودي ها كمك مي كند. پوست را در برابر تشعشعات UV حفاظت مي كند. و سبب تحريك بدن براي توليد كلاژن شود. ویتامین “C ” برای کم رنگ کردن لکه ها مفید است.

این ویتامین به نرم کردن پوست و کم رنگ کردن لکه ها خیلی کمک می کند

بهترين منابع غذايي برای ویتامینC :مركبات، كلم، كلم بروكلي، گوجه فرنگي، غلات سبوس دار، هندوانه، فلفل و سيب زميني

ويتامين D

اين ويتامين براي تكثير سلول هاي پوست و جذب كلسيم لازم است. ويتامين D پوست را مرطوب مي كند.

بهترين منابع ويتامين D عبارتند از: نور خورشید،زرده تخم مرغ، ماهي قزل آلا، جگر و شير.

ويتامين E

اين ويتامين براي رشد بافت هاي سالم لازم است. و يك آنتي اكسيدانت فوق العاده پايدار است. اين ويتامين پوست را مرطوب و شفاف مي كند، از مضرات راديكال هاي آزاد مي كاهد، به درمان سوختگي، التهاب، بريدگي و سوزش كمك مي كند.

بهترين منابع غذايي براي ويتامين E عبارتند از: جوانه گندم، دانه ها، روغن گياهي، سبزيجات برگدار سبز و حبوبات كامل

ويتامين F

يك اسيد چرب حياتي است كه در حقيقت يك بلوك ساختماني از سطح پوست را تشكيل مي دهد.

اين ويتامين به پوست در ساختن يك سد محافظ براي بدن كمك مي كند، درماني براي جوش و آكنه است و پوست را مرطوب مي كند.

ويتامين K

ويتامين K كبودي ها را كاهش مي دهد، مي تواند در كاهش سياهي زير چشم موثر باشد. لكه هاي خوني كه ناشي از سالخوردگي است را درمان مي كند

بهترين منبع غذايي براي ويتامين K سبريجات برگدار سبز است./258

 

یک شهر عمودی/تصاویر

معماران چینی اخیراً پروژه‌ای برای شهر لندن ارائه کرده‌اند که مانند یک شهر عمودی گنجایش اهالی یک شهر را داراست.

فارس: The Endless City یا شهر بی‌پایان، نام آسمانخراشی است که توسط یک شرکت معماری چینی طراحی شده است.

این پروژه اخیراً توسط شرکت معماری چینی به لندن اعطا شده است و یک شهر عمودی بزرگ است که گنجایش اهالی یک شهر را داراست.

این پروژه به منظور به دست آوردن یک فضای بزرگ در شهرهای متراکم جهان است و یک آسمانخراش به ارتفاع 300 متر و کاملاً مستقل است که به غیر از آپارتمان‌های مسکونی دارای فروشگاه، مدرسه، پارک عمومی، شرکت و مرکز خرید است.

این آسمانخراش با به حداکثر رساندن استفاده از انرژی منفعل، حداقل نور مصنوعی و تهویه مکانیکی، طراحی شده است./416



مقالات دیگر...

  1. گیاهان حرف می زنند


آخرین اخبار